Privélessen

In de les wordt gewerkt aan dagelijkse activiteiten, zoals zitten, staan, lopen en liggen. Wanneer je in staat bent om dit met controle uit te voeren, kunnen we meer specifieke activiteiten aandacht geven, helemaal gericht naar persoonlijke wens. Hier valt te denken aan het bespelen van een muziekinstrument, dans, achter de computer, paardrijden, etc…..

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen, dat het effect van de Alexandertechniek na minimaal 24 lessen na 1 jaar aanwezig is. Wat er in die 24 à 30 lessen in het lichaam ten goede is veranderd, blijft doorgang vinden. (Wil je meer over dit onderzoek weten, klik hier).

De meeste deelnemers kiezen 24 lessen. Na voltooiing blijven velen minder frequent lessen nemen om de techniek in hun leven te behouden en verder te ontwikkelen.

Als je pas begint met lessen Alexandertechniek raden wij aan om tenminste 1 les per week te nemen.

Kledingadvies: draag kleding die niet te strak zit, zodat je makkelijk en vrij kunt bewegen. Omdat je een deel van de tijd rustig op een tafel ligt, is het prettiger om geen jurk te dragen maar een lange broek of legging.